Загібалов Олександр Федорович — Енциклопедія Сучасної України

Загібалов Олександр Федорович

ЗАГІБА́ЛОВ Олександр Федорович (26. 07. 1936, с. Трєсково, Бурятія, РФ – 19. 07. 1996, Одеса) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (1993), проф. (1993). Закін. Одес. технол. ін-т харч. та холодил. пром-сті (1963), де й працював до 1968 (нині академія холоду). Відтоді – в Одес. академії харч. технологій: 1977–88 – зав. каф. технології консервування, 1985–96 – проректор з навч. роботи. Наук. дослідження: заморожування і холодил. зберігання плодів та овочів, використання білк. речовин рослин. походження в харч. пром-сті.

Пр.: Технология консервирования тропических и субтропических фруктов и овощей: Учеб. пособ. К., 1989; Технология консервирования плодов и овощей и контроль качества продукции. Москва, 1992; Технология консервирования плодов, овощей, мяса и рыбы. Москва, 1993; Технологія консервування плодів, овочів, м’яса і риби. К., 1995 (усі – співавт.).

О. І. Дроздов

Статтю оновлено: 2010

Покликання на статтю
О. І. Дроздов . Загібалов Олександр Федорович // Енциклопедія Сучасної України: електронна версія [веб-сайт] / гол. редкол.: І.М. Дзюба, А.І. Жуковський, М.Г. Железняк та ін.; НАН України, НТШ. Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2010. URL: http://esu.com.ua/search_articles.php?id=15155 (дата звернення: 12.05.2021)