Загородній Петро Павлович - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Загородній Петро Павлович

ЗАГОРО́ДНІЙ Петро Павлович (21. 04. 1943, с. Райки Іллінец. р-ну Вінн. обл.) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (1994), проф. (2001). Закін. Київ. технол. ін-т харч. пром-сті (1970). Працював в Укр. НДІ продовол. машинобудування (1970–72); від 1975 (з перервами) – в Укр. НДІ цукр. пром-сті; від 1995 – у Нац. ун-ті харч. технологій (усі – Київ): від 2002 – заст. зав. каф. інж. графіки. 1981–84 і 1988–91 – у Кубин. НДІ цукр. пром-сті. Осн. напрям наук. дослідж. – розроблення нових і удосконалення існуючих технологій для буряко- та тростинноцукр. вироб-в.

Пр.: Desionización de los productos de la industria azucarera por electrodiálisis // Centro azucar. 1979. № 3; Электромембранные процессы в пищевой промышленности. К., 1989; Розклад редукувальних речовин при очищенні дифузійного соку // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. 2002. № 11; Змінення просторової будови і реакційної здатності цукрози під впливом електростатичного поля // Харч. пром-сть. 2004. № 3 (усі – співавт.).

Т. В. Бондаренко

Стаття оновлена: 2010