Дорохович Антонелла Миколаївна - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Дорохович Антонелла Миколаївна

ДОРОХО́ВИЧ Антонелла Миколаївна (23. 10. 1933, ст. Ясинувата, нині місто Донец. обл.) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (1989), проф. (1991). Закін. Моск. технол. ін-т харч. пром-сті (1956). Працювала викл. Київ. технікуму харч. пром-сті (1957–60); на Київ. кондитер. ф-ці (1960–64); від 1964 – у Нац. ун-ті харч. технологій (Київ): від 1989 – проф. каф. технологій хліба, кондитер., макарон. виробів та харчоконцентратів. Розробляє теор. основи технологій борошняних кондитер. виробів.

Пр.: Использование нетрадиционного сырья в кондитерской промышленности. К., 1989 (співавт.); Застосування екструзії у виробництві нових харчових продуктів. К., 1995 (співавт.); Розробка продуктів екструзійної технології з використанням пророщеного зерна. К., 1996 (співавт.); Технологічні інструкції на борошняні кондитерські вироби. К., 1997; Особливості процесу випікання заварного пряника з начинкою // Хлібопекар. і кондитер. пром-сть України. 2006. № 4 (співавт.).

Т. В. Бондаренко

Стаття оновлена: 2008