Демидов Ігор Миколайович - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Демидов Ігор Миколайович

ДЕМИ́ДОВ Ігор Миколайович (30. 08. 1950, Харків) – хімік. Канд. хім. н. (1983), д-р тех. н. (1993), проф. (2003). Закін. Харків. політех. ін-т (1973). Працював у Харків. НДІ судових експертиз (1973–76); від 1976 – у Нац. тех. ун-ті «Харків. політех. ін-т»: від 1993 – проф. каф. технології жирів. Досліджує проблеми окислення жирів та його гальмування.

Пр.: Химия жиров: Учеб. Москва, 1992; Исследование антиоксидантных свойств этанольных и водноэтанольных экстрактов подсолнечного жмыха // Зб. наук. пр. Ін-ту олій. культур. З., 1997. Вип. 2; Использование экспертных систем для расчета компонентного состава смесей // Вест. Харьков. политех. ун-та. 2000. Вып. 115; Споживчі властивості харчових жирових продуктів: Навч. посіб. Х., 2005 (усі – у співавт.).

Ф. Ф. Гладкий

Стаття оновлена: 2007