Демидов Павло Геннадійович - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Демидов Павло Геннадійович

ДЕМИ́ДОВ Павло Геннадійович (10(22). 06. 1893, с. Трестино Костром. губ., Росія – 09. 04. 1969, Одеса) – фахівець у галузі харчових технологій. Канд. тех. н. (1938), проф. (1959). Держ. нагороди СРСР. Закін. Харків. технол. ін-т (1925). Від 1919 працював у Одес. ін-ті зерна і борошна (нині Одес. академія харч. технологій): 1948–66 – зав. каф. борошномельно-круп’яного і комбікорм. вироб-ва. Вивчав процес кондиціонування зерна.

Пр.: Технология мукомольного производства: Учеб. 1951 (співавт.); Технология комбикормового производства: Учеб. 1954; Технология переработки зерна: Учеб. 1965; Технология комбикормового производства: Учеб. 1968 (усі – Москва).

Е. Й. Жуковський

Стаття оновлена: 2007