Дробот Віра Іванівна - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Дробот Віра  Іванівна

ДРО́БОТ Віра Іванівна (04. 09. 1934, Київ) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (1988), проф. (1990), чл.-кор. УААН (1990). Орден княгині Ольги 3-го ступ. (2000). Закін. Київ. технол. ін-т харч. пром-сті (1957). Відтоді працювала на хлібозаводах Ташкента; 1962–64 – у Київ. тресті пром-сті продовол. товарів; 1964–66 – в апараті упр. Укрраднаргоспу; 1966–68 – в упр. хлібної пром-сті Мін-ва харч. пром-сті УРСР; від 1968 – у Нац. ун-ті харч. технологій (Київ): 1977–99 – декан ф-ту технології бродил. і хлібопекар. вироб-в, 1993–2005 – зав., від 2005 – проф. каф. технології хліба, кондитер., макарон. виробів та харчоконцентратів. Вивчає технол. процеси вироб-ва хліба, макарон. виробів та харчоконцентратів. Обґрунтувала теор. і практичні аспекти використання нетрадиц. сировини в технології хлібопекар. й макарон. вироб-ва.

Пр.: Повышение качества хлебобулочных изделий. К., 1984; Использование нетрадиционного сырья в хлебопечении. К., 1988; Довідник інженера-технолога хлібопекарського виробництва. К., 1990; Общая технология пищевых производств: Учеб. Москва, 1993 (співавт.); Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. К., 2002; Лабораторний практикум з технології хлібопекарського та макаронного виробництва. К., 2006 (співавт.).

Т. В. Бондаренко

Стаття оновлена: 2008