Дніпропетровський комбінат харчових концентратів - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Дніпропетровський комбінат харчових концентратів

«ДНІПРОПЕТРО́ВСЬКИЙ КОМБІНА́Т ХАРЧОВИ́Х КОНЦЕНТРА́ТІВ» – підприємство харчової галузі промисловості. Розташ. у Дніпропетровську. Засн. 1937. У 1941 на комбінаті вперше в історії СРСР розпочато випуск сухих сніданків – кукурудзяних пластівців. У 1960-х рр. мав першість в країні у вироб-ві кукурудзяних паличок. Від 1994 – ЗАТ. Нині серед продукції «Д. к. х. к.» – кукурудзяні пластівці, солодкі фігурні вироби, фігурні вироби «Салют», солодкі подушечки, міні-сендвічі, кава, кавові та ін. напої, вафлі, супи, киселі, панірувал. сухарі. Тут функціонує лабораторія, яка здійснює постій. контроль вхідної сировини та готової продукції. Підпр-во сертифіковане за міжнар. системою якості ISO: 9001–2000. Має власну розгалужену сітку із 49-ти дистриб’юторів. Осн. напрями експорту: країни СНД і Сх. Європи. Кількість працівників (2008) – 500 осіб. Голова правління – О. Ковров.

М. І. Кравчук

Стаття оновлена: 2008