Арсеньєва Лариса Юріївна - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Арсеньєва Лариса Юріївна

АРСЕ́НЬЄВА Лариса Юріївна (16. 07. 1962, м. Камишин Волгогр. обл., РФ) – фахівець у галузі технології харчових продуктів. Д-р тех. н. (2007), проф. (2008). Закін. Київ. технол. ін-т харч. пром-сті (1984), де відтоді й працює (нині Нац. ун-т харч. технологій): від 2007 – проф. каф. технології харчування та готельно-ресторан. справи. Очолює наук. напрям із розроблення функціонал. хлібобулоч. виробів в Україні; брала участь у вдосконаленні методології оцінки харч. повноцінності продуктів.

Пр.: Збагачення хлібобулочних виробів білком насіння бобових // ВАН. 2005. № 3; Методологічні підходи до розроблення нових видів хлібобулочних виробів зі збалансованим хімічним складом // Харч. пром-сть. 2005. № 4 (співавт.); Розроблення програмного комплексу для проектування рецептур хлібобулочних виробів зі збалансованим хімічним складом // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. 2006. № 18 (співавт.); Обогащение хлеба йодом. Опыт и перспективы // Продукты и ингредиенты. 2007. № 5(36).

В. І. Дробот

Стаття оновлена: 2008