Гуць Віктор Степанович — Енциклопедія Сучасної України

Гуць Віктор Степанович

ГУЦЬ Віктор Степанович (23. 02. 1947, м. Кірки Чарджоус. обл., Туркменістан) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (1999), проф. (2003). Закін. Київ. технол. ін-т харч. пром-сті (1969), де й працює від 1971 (нині Нац. ун-т харч. технологій): від 2001 – зав. каф. охорони праці та цивіл. оборони. Наук. дослідження: матем. моделювання процесів харч. технологій, прикладна реологія, моделювання якості харч. продуктів, розділення неоднорід. суспензій, вакуумне оброблення, розроблення технол. обладнання для харч. пром-сті.

Пр.: Реологічні моделі харчових продуктів // Харч. пром-сть. 2000. № 45; Функціональні тваринні білки: Практика застосування. К., 2001; Прикладна реологія в пакувальних процесах // Упаковка. 2002. № 1; Первинна переробка худоби. К., 2002; Адгезия пищевых дисперсных систем: Теория моделирования. Москва, 2005 (усі – співавт.).

Статтю оновлено: 2006
Цитувати статтю
О. А. Коваль . Гуць Віктор Степанович // Енциклопедія Сучасної України: електронна версія [веб-сайт] / гол. редкол.: І.М. Дзюба, А.І. Жуковський, М.Г. Железняк та ін.; НАН України, НТШ. Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2006. URL: http://esu.com.ua/search_articles.php?id=25055 (дата звернення: 28.02.2021).