Кравченко Михайло Федорович

КРА́ВЧЕНКО Михайло Федорович (22. 10. 1959, м. Умань Черкас. обл.) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (2007), проф. (2011). Закін. Київ. торг.-екон. ін-т (1985), де від 1987 і працює (нині ун-т): від 2009 – проф. каф. технології та орг-ції ресторан. госп-ва. Наук. дослідження: новітні технології продуктів харчування; функціонал., оздоровче, лікув.-профілакт. харчування.
Пр.: Харчування людини і сучасне довкілля: теорія і практика. 2003; Технологія продукції громадського харчування з використанням біологічно активних добавок. 2003; Підсолоджуючі речовини у харчуванні людини. 2004; Збірник рецептур страв (технологічних карт) для харчування дітей, які зазнали впливу радіаційного опромінення: Навч. посіб. 2007; Технологія харчових продуктів функціонального призначення. 2008; Теоретичні основи харчових технологій: Навч. посіб. 2011 (усі – Київ, співавт.).
Н. В. Притульська
Статтю оновлено: 2014