Кравченко Михайло Федорович - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Кравченко Михайло Федорович

КРА́ВЧЕНКО Михайло Федорович (22. 10. 1959, м. Умань Черкас. обл.) – фа­хівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (2007), проф. (2011). Закін. Київ. торг.-екон. ін-т (1985), де від 1987 і працює (нині ун-т): від 2009 – проф. каф. технології та орг-ції ресторан. госп-ва. Наук. дослідж.: новітні технології продуктів харчування; функціонал., оздоровче, лікув.-профілакт. харчування.

Пр.: Харчування людини і сучасне довкілля: теорія і практика. 2003; Технологія продукції громадського харчування з використанням біологічно активних добавок. 2003; Підсолоджуючі речовини у харчуванні людини. 2004; Збірник рецептур страв (технологічних карт) для харчування дітей, які зазнали впливу радіаційного опромінення: Навч. посіб. 2007; Технологія харчових продуктів функціонального призначен­­ня. 2008; Теоретичні основи харчових тех­нологій: Навч. посіб. 2011 (усі – Київ, спів­авт.).

Н. В. Притульська

Стаття оновлена: 2014