Гринченко Ольга Олексіївна - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Гринченко Ольга Олексіївна

ГРИ́НЧЕНКО Ольга Олексіївна (08. 09. 1962, Харків) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (2006), проф. (2006). Держ. премія України у галузі н. і т. (2012). Закін. Харків. ін-т громад. харчування (1984), де відтоді й працює (нині ун-т харчування та торгівлі): від 2006 – проф. каф. технології харчування. Осн. напрям наук. дослідж. – теор. та прикладні аспекти створення технологій харч. продуктів з емульсій., пінною і драглеподіб. структурами.

Пр.: Теоретичні основи технології громадського харчування: Навч. посіб. Ч. 2. Х., 2001; Технологія переробки продукції тваринництва. Х., 2001; Производство желейной и взбивной продукции с использованием модификаторов. Дн., 2003; Реологічні методи дослідження сировини і харчових продуктів та автоматизація розрахунків реологічних характеристик: Метод. посіб. Х., 2006 (усі – співавт.).

П. П. Пивоваров

Стаття оновлена: 2016