Гандзюк Михайло Петрович - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Гандзюк Михайло Петрович

ГАНДЗЮ́К Михайло Петрович (10. 09. 1929, м-ко Козятин, нині місто Вінн. обл. – 07. 08. 2003, Київ) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (1984), проф. (1989). Закін. Київ. технол. ін-т харч. пром-сті (1953), де й працював від 1956: від 1982 – зав., від 1989 – проф. каф. охорони праці та буд. справи. Розробляв обладнання для культивації дріжджових мікроорганізмів. На основі його дослідж. створено і впроваджено у вироб-во декілька конструкцій дріжджовирощув. пристроїв та апаратів, зокрема для культивації хлібопекар. дріжджів ВДЗА-100. Співавтор підручника «Основи охорони праці» (К., 2003).

Пр.: Процеси і апарати харчових виробництв. К., 1969 (співавт.); Дрожжерастильные аппараты и массообмен при аэрации. Москва, 1971; Способы интенсификации процесса выращивания хлебопекарных дрожжей. Москва, 1975; Влияние физических воздействий на процесс биосинтеза дрожжей. Москва, 1975; Исследование массообмена в эрлифтных аппаратах // Хлебопекар. и кондитер. пром-сть. 1985. № 9; Шляхом розрахунку показників // ОП. 1998. № 12.

К. Д. Хоменко

Стаття оновлена: 2006