Гладушняк Олександр Карпович - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Гладушняк Олександр Карпович

ГЛАДУШНЯ́К Олександр Карпович (04. 12. 1927, с. Вороне, нині Жашків. р-ну Черкас. обл.) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (1987), проф. (1989). Держ. нагороди СРСР. Закін. Одес. технол. ін-т харч. та холодил. пром-сті (1953), де й працював 1959– 69; у 1953–59 – на вироб-ві; від 1969 – в Одес. академії харч. технологій: від 1979 – зав. каф. технол. обладнання харч. вироб-в. Досліджує процеси та розробляє устаткування для рац. перероблення рослин. сировини в харч. пром-сті.

Пр.: Машины для мойки консервного сырья и тары. Москва, 1973; Повышение качества растительных консервированных продуктов детского питания. Москва, 1978; Гомогенізуючі пристрої // Харч. і переробна пром-сть. 1992. № 8 (співавт.); Удосконалено технологію переробки томатів // Там само. 2000. № 8–9 (співавт.); Герметизація скляної тари // Упаковка. 2003. № 3 (співавт.).

Е. Й. Жуковський

Стаття оновлена: 2006