Гришин Михайло Олександрович - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Гришин Михайло  Олександрович

ГРИ́ШИН Михайло Олександрович (31. 05. 1923, с. Красна Слободка, нині Орлов. обл., РФ) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (1974), проф. (1975). Учасник 2-ї світ. війни. Бойові нагороди. Закін. Одес. технол. ін-т харч. та холодил. пром-сті (1952). Від 1955 – в Одес. академії харч. технологій: 1969–76 – зав., від 1990 – проф. каф. технології молока та сушіння харч. продуктів, 1976–86 – проректор з наук. роботи. Осн. напрям наук. дослідж. – удосконалення технологій вироб-ва молоч. продуктів та сушіння харч. матеріалів.

Пр.: Сушка пищевых растительных материалов. Москва, 1971 (співавт.); Производство молочных консервов. К., 1982 (співавт.); Основы консервирования пищевых продуктов: Учеб. Москва, 1986 (співавт.); Установки для сушки пищевых продуктов: Справоч. Москва, 1989 (співавт.); Комплексна переробка молочної сировини: Навч. посіб. К., 1991; Основание технологии сушки пищевых материалов // ПТ. 2002. Т. 24, № 1.

Літ.: М. А. Гришин (К 60-летию со дня рожд.) // Изв. вузов. Пищевая технология. 1983. № 4.

Е. Й. Жуковський

Стаття оновлена: 2006