Беренштейн Лазар Абрамович - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Беренштейн Лазар Абрамович

БЕРЕНШТЕ́ЙН Лазар Абрамович (?–?) – фахівець у галузі громадського харчування. Зробив великий внесок у розвиток громад. харчування в Україні. Розробляв питання якості харчування на підпр-вах громад. харчування, продукт. наборів сировини для їдалень і ресторанів, орг-ції харчування під час польових робіт, досліджував склад вітамінів у харчуванні людини.

Пр.: Організація харчування в полі під час польових робіт. 1938; Руководство по продуктовому набору сырья для общественных столовых и ресторанов. 1939; Организация проверки качества питания в предприятиях общественного питания. 1939; Витамины в питании человека. 1940; Основы кулинарии. Гигиена, организация, технология. 1941 (усі – Київ).

Г. С. Петрунь

Стаття оновлена: 2003