Асканійська м’ясо-вовнова порода овець - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Асканійська м’ясо-вовнова порода овець

АСКАНІ́ЙСЬКА М’Я́СО-ВО́ВНОВА ПОРО́ДА ОВЕ́ЦЬ – порода овець з кросбредною вовною. Виведена під метод. кер-вом учених Ін-ту тваринництва степ. р-нів ім. М. Іванова «Асканія-Нова» УААН шляхом використання асканійських кросбредів і асканійського типу чорноголових овець з кросбредною вовною у різних регіонах України. Апробовано 2000. Розводиться у госп-вах Чернів., Одес. та Херсон. обл. Вівці цієї породи характеризуються однотипністю і за рівнем продуктивності значно переважають вихідні материн. форми. Настриг чистої вовни складає 3–5 кг; вироб-во м’яса на вівцематку – 50–65 кг. Порода має п’ять регіон. типів.

П. І. Польська

Стаття оновлена: 2001