Конті - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Конті

«КО́НТІ» – виробниче об’єднання кондитерської галузі харчової промис­ловості. Гол. офіс розташ. у Донецьку. Засн. 1997 як ЗАТ «Київ-Конті», від 2006 – сучасна на­зва. У складі – 4 кондитер. ф-ки: Костянтинів. (від 1997), Горлів. (від 1999; обидві – Донец. обл.), Донец. (від 2001) та Курська (РФ; від 2004). Компанією проведено ген. реконструкцію бісквіт., карамел. й цукерк. цехів, модер­нізацію всього устаткування на Костянтинів. ф-ці (засн. 1943; нині виготовляє цукерки, цукр. печиво, вафлі, карамель і драже). На Горлів. ф-ці (створ. у 1960-і рр. як харчосмакова, виготовляли гірчицю, сухарі, пиво; від 1989 – кондитер. ф-ка, розпочали випуск печива) здійснено капітал. ремонт будинків і споруд, модернізовано наявні вироб. потужності, 2004 встановлено лінію з вироб-ва печива-сендвіча. Донец. ф-ка (засн. 1946) виготовляє десерти «Бонжур», шоколадні цукерки з комбінов. начинками, шоколадно-вафел. ви­­роби, печиво-сендвіч і мармелад. На Курській ф-ці (створ. 1936) проведено модернізацію устаткування, встановлено лінії з вироб-ва цукр. печива, печива-сендвіча, шоколадно-вафел. продукції (нині виготовляє шоколадні цукерки й батончики, карамель, печиво, печиво-сенд­віч, крекер, вафлі тощо). Щомісяця ф-ки об’єдн. «К.» виготовляють 16 тис. т продукції – бл. 11 тис. т в Україні та 5 тис. т у РФ. Щороку компанія експортує бл. 30 % продукції у країни СНД та Балтії. Кількість працівників (2012) – понад 10 тис. осіб. Ген. дир. – О. Логвинов (від 2004).

О. І. Гурманкіна

Стаття оновлена: 2014