Лисюк Галина Михайлівна - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Лисюк Галина Михайлівна

ЛИСЮ́К Галина Михайлівна (11. 10. 1946, с. Луговоє Тамбов. обл., РФ) – фахівець у галузі харчової промисловості. Д-р. тех. н. (1990), проф. (1991). Закін. Моск. технол. ін-т харч. пром-сті (1968). Працювала у Кемеров. технол. ін-ті харч. пром-сті (РФ, 1972–90): зав. каф. технології бродил. вироб-в (1976–85), каф. біо­технології (1985–90); від 1990 – у Харків. ун-ті харчування та торгівлі: зав. каф. технології кон­дитер. і хлібопекар. вироб-ва (1991–96), каф. заг. технології харч. вироб-в (1996–2001), каф. технології хліба, кондитер., макарон. виробів і харчоконцентратів (2001–13), від 2013 – проф. цієї каф. Осн. напрям наук. дослідж. – удосконалення технології харч. продуктів з рослин. сировини (хлібобулоч. виробів, солоду, пива). Для вирішен­ня приклад. проблем у галузі харч. біотехнології запропонувала оригін. засоби використання лазер. техніки, мембран. тех­нології, сорб­­цій. методів.

Пр.: Исследование особенностей сбраживания пивного сусла смесями отдельных рас пивных дрожжей // Пробл. создания продуктов питания для населения Кузбасса: Межвуз. сб. науч. тр. 1981. Вып. 1; Снижение концентра­ции диацетила в пиве // Пищевая пром-сть. 1989. № 5 (спів­авт.); Технологічні розрахунки для хлібопекарської, кондитерської, макаронної та харчоконцентратної промисловості. Х., 2008 (спів­авт.); Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів: Навч. посіб. С., 2009 (спів­авт.); Технологія борошняних кондитерських виробів з використанням ядра соняшникового насіння. Х., 2009 (спів­авт.); Нові напря­ми використання вторинних продуктів переробки винограду у виробництві борошняних виробів. Х., 2011 (спів­авт.).

О. В. Самохвалова

Стаття оновлена: 2016