Логвін Володимир Матвійович - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Логвін Володимир Матвійович

ЛО́ГВІН Володимир Матвійович (16. 05. 1940, с. Терни, нині смт Недригайлів. р-ну Сум. обл.) – фахівець у галузі технології цукристих речовин. Д-р тех. н. (2006), проф. (2011). Закін. Київ. технол. ін-т харч. пром-сті (1966), де й працює від 1972 (нині Нац. ун-т харч. технологій): від 2009 – зав. каф. технології цукру та полісахаридів. Осн. напрям наук. дослідж. – механізми і кінетика процесів очищення дифузій. соку в цукр. вироб-ві.

Пр.: Способы и устройства для проведения І сатурации. Москва, 1977 (спів­авт.); Інтенсифікація першої сатурації: Навч. посіб. К., 1998; Хімічні процеси виробництв сахаридів. К., 2014; Технологія цукру: В 3 т. К., 2015 (співавт.).

А. С. Мартинюк

Стаття оновлена: 2016