Лозівський молочний завод - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Лозівський молочний завод

ЛОЗІВСЬКИ́Й МОЛО́ЧНИЙ ЗАВО́Д – підприємство харчової промисловості. Розташ. у м. Лозова Харків. обл. Засн. 1970. Спочатку підпр-во спеціалізувалося на виготовленні твердих сирів, солодких сирків, сметани, пастериз. молока. У 1-й пол. 1980-х рр. на ньому щодня переробляли бл. 180 т молока. Згодом освоє­но випуск згущеного молока для кондитер. і пекар. ф-к, сухого молока на експорт. Продукція надходила у магазини для потреб насел. в УРСР та ін. рад. республіках. На поч. 1990-х рр. унаслідок криз. явищ в економіці України відбувався спад вироб-ва. 2008 проведено реконструкцію цеху сирів. Від 2013 – ТОВ. Від того ж року – у структурі «Гадячсиру». Нині в асортименті – згущене молоко та твер­ді сири. Раніше за часів не­залежності Л. м. з. також випу­скав плавлені сири та вершк. ма­сло. Кількість працівників (2015) – бл. 550 осіб. Нині ним керує Ю. Зіменков.

С. О. Гранкін

Стаття оновлена: 2016