Косюра Володимир Терентійович - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Косюра Володимир Терентійович

КОСЮ́РА Володимир Терентійович (05. 09. 1938, с. Трудобєликовське Краснодар. краю, РФ) – фа­хівець у галузі виноробства. Д-р тех. н. (1995), проф. (2004). Закін. Одес. технол. ін-т (1966). Працював 1968–2006 в Ін-ті винограду і вина «Магарач» УААН (м. Ялта АР Крим): 1988–96 – зав. лаб. метрології і стандартизації, водночас від 1993 – зав. відділу ігристих вин. Осн. напрям наук. дослідж. – конт­роль якості вина.

Пр.: О путях повышения качества шампанских виноматериалов // Виноградарство и виноделие СССР. 1989. № 3 (спів­авт.); Якість як пріоритетний фактор у виноробстві // Виноград. Ви­но. 1998. № 3; Про реструктуризацію виноградарсько-виноробної галузі Укра­їни // Там само. 1999. № 1 (спів­авт.); Первоочередные задачи технического регулирования в виноградарстве и виноделии // «Магарач». Виноградарство и виноделие. 2003. № 4 (спів­авт.).

Н. А. Якушина

Стаття оновлена: 2014