Клименко Михайло Миколайович - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Клименко Михайло Миколайович

КЛИМЕ́НКО Михайло Миколайович (28. 03. 1938, с. Заолешенка Курської обл., РФ – 05. 02. 2009, Київ) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (1991), проф. (1992). Закін. Моск. технол. ін-т м’ясної та молоч. пром-сті (1960). Від 1965 працював в Укр. НДІ м’ясної та молоч. пром-сті; від 1968 – у Нац. ун-ті харч. технологій: 1991–2002 – зав., 2002–06 – проф. каф. технології м’яса, м’ясних та олієжирових продуктів; 2006–09 – зав. каф. технології переробки продуктів тваринництва та рибництва Нац. ун-ту біоресурсів і природокористування України (усі – Київ). Вивчав проблеми якості м’ясних продуктів; розробляв технології вироб-ва нових м’ясних продуктів, зокрема з лікув.-профілакт. властивостями, ресурсоощадні технології у м’ясній пром-сті. Співавтор та ред. підручника «Технологія м’яса та м’ясних продуктів» (К., 2006).

Пр.: Гидравлические приводы в технологическом оборудовании предприятий мясной промышленности. Москва, 1969 (співавт.); Методы консервирования шкур на мясокомбинатах. Москва, 1972 (співавт.); Структурно-механические характеристики шпика // Изв. вузов. Пищевая технология. 1983. № 2; Оптимальні режими подрібнення м’яса в кутерах // Харч. і переробна пром-сть. 1991. № 3; Совершенствование технологии производства и хранения мясных продуктов // Харч. пром-сть. К., 1998.

Г. І. Гончаров

Стаття оновлена: 2013