Козлов Григорій Федотович — Енциклопедія Сучасної України

Козлов Григорій Федотович

КОЗЛО́В Григорій Федотович (07. 04. 1937, с. Куторжиха Хорол. р-ну, нині Полтав. обл.) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (1990), проф. (1993). Закін. Одес. технол. ін-т (1960). Працював на вироб-ві. Від 1966 – в Одес. академії харч. технологій: від 1993 – проф. каф. технології хлібопекар. і кондитер. вироб-в. Осн. напрям наук. дослідж. – підвищення ефективності хлібопекар. вироб-ва на основі інтенсифікації процесів приготування тіста.

Пр.: Системный анализ технологических процессов на предприятиях пищевой промышленности. К., 1977 (співавт.); Производство хлебобулочных изделий в малогабаритном агрегате непрерывного действия. Москва, 1992; Проблемы питания и здоровье: Учеб. Ч. 1. О., 2006; Влияние муки из пивной дробины и жмыха подсолнечного на водопоглотительную способность компонентов сахарного теста // Хранение и переработка зерна. 2008. № 2 (співавт.).

Статтю оновлено: 2013
Цитувати статтю
Л. В. Капрельянц . Козлов Григорій Федотович // Енциклопедія Сучасної України: електронна версія [веб-сайт] / гол. редкол.: І.М. Дзюба, А.І. Жуковський, М.Г. Железняк та ін.; НАН України, НТШ. Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2013. URL: http://esu.com.ua/search_articles.php?id=7891 (дата звернення: 05.03.2021).