Князєв Володимир Олексійович — Енциклопедія Сучасної України

Князєв Володимир Олексійович

КНЯ́ЗЄВ Володимир Олексійович (01. 01. 1938, м. Овруч Житомир. обл.) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (1992). Засл. діяч н. і т. України (1997). Закін. Київ. технол. ін-т харч. пром-сті (1961). Відтоді працював на цукр. з-дах у РФ; 1976–78 – референтом у відділі харч. пром-сті в Упр. справами РМ УРСР; від 1979 – в Укр. НДІ цукр. пром-сті (Київ): зав. відділу приймання й зберігання цукр. буряків. Від 1998 – на пенсії. Нині мешкає у Канаді. Наук. дослідження: технол. якість і зберігання цукр. буряків.

Пр.: Приемка и хранение сахарной свеклы по прогрессивной технологии. Москва, 1984; Улучшение технологических качеств сахарной свеклы. К., 1989 (співавт.); Комплексний експрес-метод оцінки технологічної якості цукрових буряків. К., 1994 (співавт.); Определение содержания сахара в мелассе по чистоте очищенного сока // Сахар. 2003. № 6.

Л. І. Чернявська

Статтю оновлено: 2013

Покликання на статтю
Л. І. Чернявська . Князєв Володимир Олексійович // Енциклопедія Сучасної України: електронна версія [веб-сайт] / гол. редкол.: І.М. Дзюба, А.І. Жуковський, М.Г. Железняк та ін.; НАН України, НТШ. Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2013. URL: http://esu.com.ua/search_articles.php?id=8752 (дата звернення: 14.04.2021)