Коваленко Валентина Олексіївна - Енциклопедія Сучасної України
Beta-версія
Коваленко Валентина Олексіївна

КОВАЛЕ́НКО Валентина Оклесіївна (17. 08. 1956, м. Миргород Полтав. обл.) – фахівець у галузях харчових технологій і гігієни харчування. Д-р тех. н. (2009). Закін. Харків. ун-т (1978). Працювала у Харків. філії ВНДІ пивобезалкогол. пром-сті (1980–90); відтоді – у Харків. ун-ті харчування і торгівлі: проф. каф. гігієни харчування та мікробіології. Розробляє ресурсо- й енергоощадні технології вироб-ва м’ясних напівфабрикатів, білк. та дієтич. добавок із застосуванням біотехнол. прийомів оброблення м’ясної сировини.

Пр.: Влияние ферментативной обработки на микроструктуру вторичного коллагенсодержащего мясного сырья и говяжьих фаршей с его использованием // Мясная индустрия. 2008. № 2; Моделювання процесу протеолізу білків ферментними препаратами // Прогресивні техніка та технології харч. вироб-в, ресторан. госп-ва і торгівлі: Зб. наук. пр. Х., 2008. Вип. 2(8); Технология полуфабриката белкового на основе коллагенсодержащего сырья для мясных рубленых изделий // Вісн. Нац. тех. ун-ту «Харків. політех. ін-т». 2008. № 43.

В. М. Михайлов

Стаття оновлена: 2013