Карнаушенко Лідія Іванівна — Енциклопедія Сучасної України

Карнаушенко Лідія Іванівна

КАРНАУ́ШЕНКО Лідія Іванівна (01. 05. 1937, м. Білопілля, нині Сум. обл. – 03. 06. 2001, Одеса) – фахівець у галузі харчових технологій. Д-р тех. н. (1986), проф. (1988). Закін. Одес. технол. ін-т (1961), де й працювала від 1964 (нині академія харч. технологій): від 1986 – зав. каф. технології хліба, кондитер. виробів та громад. харчування. Розробляла технології хлібопекар. і кондитер. виробів підвищеної харч. цінності на основі використання нетрадиц. та вторин. сировини.

Пр.: Основы проектирования предприятий кондитерской промышленности с элементами системы автоматизированного проектирования: Учеб. пособ. К., 1989; Антидиабетический желейный мармелад с использованием экстракта из лекарственных трав сахаропонижающего действия // Холодил. техніка і технологія. 1998. № 59; Зміна фізико-хімічних показників якості помадних цукерок з використанням цукрозамінників. О., 1998; Технологія приготування хліба з використанням порошка шпинату // Зерно і хліб. 1998. № 10 (усі – співавт.).

К. Г. Іоргачова

Статтю оновлено: 2012

Покликання на статтю
К. Г. Іоргачова . Карнаушенко Лідія Іванівна // Енциклопедія Сучасної України: електронна версія [веб-сайт] / гол. редкол.: І.М. Дзюба, А.І. Жуковський, М.Г. Железняк та ін.; НАН України, НТШ. Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2012. URL: http://esu.com.ua/search_articles.php?id=9904 (дата звернення: 14.06.2021)