Арсеньєва Лариса Юріївна
АРСЕ́НЬЄВА Лариса Юріївна (16. 07. 1962, м. Камишин Волгогр. обл., РФ) — фахівець у галузі технології харчових продуктів. Доктор технічних наук (2007), професор (2008). Закін. Київ. технол. інститут харчової промисловості (1984), де відтоді й працює (нині Нац. університет харч. технологій): від 2007 — професор кафедри технології харчування та готельно-ресторан. справи. Очолює наук. напрям із розроблення функціонал. хлібобулоч. виробів в Україні; брала участь у вдосконаленні методології оцінки харч. повноцінності продуктів.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Збагачення хлібобулочних виробів білком насіння бобових // ВАН. 2005. № 3; Методологічні підходи до розроблення нових видів хлібобулочних виробів зі збалансованим хімічним складом // Харч. пром-сть. 2005. № 4 (співавтор); Розроблення програмного комплексу для проектування рецептур хлібобулочних виробів зі збалансованим хімічним складом // Наук. пр. Нац. університету харч. технологій. 2006. № 18 (співавтор); Обогащение хлеба йодом. Опыт и перспективы // Продукты и ингредиенты. 2007. № 5(36).