ЕНЦИКЛОПЕДІЯ
СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ
Encyclopedia of Modern Ukraine
A

Культура мікроорганізмів

КУЛЬТУ́РА МІКРООРГАНІ́ЗМІВ – сукупність мікробів одного виду, вирощених на поживному субстраті. Найчастіше викорис­товують культури бактерій та грибів. Для отримання культур вірусів і рикетсій необхідні спец. складні методи. Мікроорганізми, виділені з їхніх природ. умов, неоднорідні, їх називають міша­ними культурами. З останніх шляхом багатораз. відсіву на рідкі чи тверді поживні середови­ща одержують чисті К. м. (тобто не забруднені мікроорганізмами ін. видів). К. м., вирощені на незмін. пожив. середовищі, називають стаціонарними, виро­щені в умовах його постій. онов­лення – безперервними (проточними).

В. П. Широбоков

Читати у файлі PDF

Інформація про статтю

Автор:

Авторські права:

Cтаттю захищено авторським правом згідно з чинним законодавством України. Докладніше див. розділ Умови та правила користування електронною версією «Енциклопедії Сучасної України»

Бібліографічний опис:

Культура мікроорганізмів / В. П. Широбоков // Енциклопедія Сучасної України [Електронний ресурс] / Редкол. : І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк [та ін.] ; НАН України, НТШ. – К. : Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2016. – Режим доступу : https://esu.com.ua/article-51464

Том ЕСУ:

16-й

Дата виходу друком тому:

2016

Дата останньої редакції статті:

2016

Цитованість статті:

переглянути в Google Scholar

Для навчання:

використати статтю в Google Classroom

Тематичний розділ сайту:

EMUID (ідентифікатор статті ЕСУ):

51464

Кількість переглядів цього року:

65

Схожі статті

Механізації тваринництва Запорізький науково-дослідний центр
Світ-суспільство-культура  | Том 20 | 2018
Т. М. Коротченко
Буквар
Світ-суспільство-культура  | Том 3 | 2004
М. С. Вашуленко, В. В. Німчук
Дніпровське конструкторське бюро
Світ-суспільство-культура  | Том 8 | 2008
Б. М. Кобилкін

Нагору