Ободович Олександр Миколайович
Визначення і загальна характеристика
ОБОДО́ВИЧ Олександр Миколайович (31. 07. 1960, м. Дніпродзержинськ, нині Кам’янське Дніпроп. обл.) — фахівець у галузі теплоенергетики. Доктор технічних наук (2009). Закін. Київ. технол. інститут харчової промисловості (1982), де й працював (нині Нац. університет харч. технологій); 1993–95 — директор наук.-вироб. фірми «Цитрон»; відтоді — в Інституті тех. теплофізики НАНУ (обидва — Київ): 1995–97 — заступник директора Інж. центру «Сушка», 1997–2020 — ст., пров., гол. н. с., від 2020 — завідувач відділу тепломасообміну в дисперс. системах. Наукові дослідження: геотермал. енергетика, теплофізика, теплотехніка, енергозбереження. Значну увагу приділяє вирішенню питань екології та охороні довкілля.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Метод дискретно-импульсного ввода энергии и его реализация. К., 2012; Mathematical modeling of mass transfer in baromembrane processes // Ukrainian Food J. 2018. Vol. 7, Issue 2; The influence of discrete-pulsed energy input on the distribution of plant biomass // Там само. 2019. Vol. 8, Issue 3; Realtites and prospects for intensification of biorthanol production due to the use of discrete-pulse energy input // Integration of traditional and innovation processes of development of modern science. Riga, 2020; Discrete-pulsed energy input (DPIE) is a perspective way to develop resource and energy saving technologies in the food industry // Modern engineering research topical: problems, challenges and modernity. Riga, 2020 (усі — співавт.).