Потапов Володимир Олексійович
ПОТА́ПОВ Володимир Олексійович (19. 11. 1956, м. Ворошиловград, нині Луганськ) — фахівець у галузі харчових технологій та холодильної техніки. Доктор технічних наук (2007), професор (2011). Закінчив Харківський університет (1979). Працював у Харківському інституті громадського харчування (1980–83); Харківському університеті (1983–90); Харківському університеті харчування та торгівлі (1990–2021): завідувач кафедри холодильної та торговельної техніки (2007–15), кафедри холодильної та торговельної техніки і прикладної механіки (2015–18), кафедри підготовки та перепідготовки фахівців холодильної і торговельної галузей (2018–19), кафедри енергетичного машинобудування, інженерних та фізико-математичних дисциплін (2019–21); від 2021 — професор кафедри інтегрованих електротехнологій та енергетичного машинобудування Державного біотехнологічного університету (Харків). Наукова діяльність: дослідження тепломасообмінних процесів, удосконалення апаратів для теплового та холодильного оброблення харчових продуктів.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Нові технічні рішення в проектуванні обладнання для теплової обробки харчової сировини: У 3 ч. Ч. 1: Підвищення ефективності жарильного обладнання з використанням кремнійорганічних речовин. Х., 2012; Використання мікрохвильової вакуумної обробки в процесах виробництва овочевих концентратів. Х., 2014; Технологічні аспекти виробництва напівфабрикатів м’ясних посічених заморожених із використанням емульсійних систем. Х., 2015; Модель кінетики тепломасопереносу в процесі НВЧ-обробки харчової сировини // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. 2017. Т. 23, № 5; Комплексне моделювання інфрачервоного жарення м’ясних порційних напівфабрикатів // Сучасні проблеми моделювання. 2020. Вип. 17; Повноцінне харчування: тренди енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу. Х., 2020 (усі — співавт.).