Павлов Іван Степанович
ПА́ВЛОВ Іван Степанович (03. 08. 1905, Київ — 17. 07. 1964, там само) — фізик. Доктор технічних наук (1959), професор (1962). Учасник 2-ї світової війни. Закінчив Київський інститут народного господарства (1926). Працював на різних посадах в м. Павлов-Посад Московської обл. 1928–39 займався науково-дослідною роботою, пов’язаною з дослідженнями властивостей текстильних матеріалів. 1939–40 — у Московському інституті підвищення кваліфікації інженерів і техніків; від 1940 — у Всесоюзному комітеті стандартів (Москва); від 1946 — у Київському технологічному інституті харчової промисловості: 1960–64 — завідувач кафедри фізики. Вивчав електричні властивості харчових продуктів у зв’язку з електрообробленням.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Сушка сахара-рафинада токами высокой частоты // Тр. Киев. технол. ин-та пищевой промышленности. 1950. № 10; Электронагрев сахара-рафинада на радиочастотах // Там само. 1953. № 13; Применение инфракрасных лучей в пищевой промышленности // Там само. 1956. № 1 (співавт.); Електричні способи обробки харчових продуктів. К., 1957; Некоторые вопросы эффективности электрических методов обработки пищевых продуктов // Изв. вузов. Пищевая технология. 1959. № 4.