Пересічний Михайло Іванович
Визначення і загальна характеристика
ПЕРЕСІ́ЧНИЙ Михайло Іванович (10. 09. 1952, м. Костянтинівка Сталінської обл., нині Краматорського р-ну Донецької обл. — 18. 12. 2020, Київ) — фахівець у галузі технології харчування. Доктор технічних наук (1999), професор (2001). Закінчив Київський торговельно-економічний інститут (1974), де від 1979 й працював (нині університет): 1992–2014 — декан факультету ресторанно-готельного і туристичного бізнесу, 1999–2020 — професор кафедри технології і організації ресторанного господарства. Засновник (1997) і президент Асоціації кулінарів України. Досліджував проблеми технології харчування людини в умовах порушеного екологічного середовища; розробляв новітні технології продуктів харчування дієтичного і лікувально-профілактичного призначення.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Раціональне харчування в умовах іонізуючої радіації. 1992; Дієтичне харчування при ожирінні та цукровому діабеті. 1997; Технологія виробництва продукції громадського харчування радіозахисної дії — теорія та практика. 1999; Харчування людини і сучасне довкілля: теорія і практика. 2003 (співавт.); Технологія продукції громадського харчування з використанням біологічно активних добавок. 2003 (співавт.); Кулінарне мистецтво: правила змагань. 2003 (співавт.); Підсолоджувальні речовини у харчуванні людини. 2004 (співавт.); Технологія харчових продуктів функціонального призначення. 2008; 2012 (співавт.); Технологія продукції ресторанного господарства: Навч. посіб.: У 2 ч. 2013–14 (співавт.); усі — Київ.