Авдєєва Леся Юріївна
АВДЄ́ЄВА Леся Юріївна (22. 07. 1967, Київ) — фахівець у галузі тепломасообміну і теплотехнологій. Дружина С. Авдєєва. Доктор технічних наук (2012). Закінчила Український університет харчових технологій (Київ, 1994). Від 1996 працює в Інституті технічної теплофізики НАНУ (Київ): від 2015 — провідний науковий співробітник. Наукові дослідження присвячені проблемам енергоефективності тепломасообмінних і гідромеханічних процесів під час оброблення складних гетерогенних систем на основі застосування методу дискретно-імпульсного введення енергії та ефектів гідродинамічної кавітації. Запропонувала й обґрунтувала метод інтенсифікації процесів тепломасообміну при дискретно-імпульсній трансформації енергії, покладений в основу розроблення промислових технологій виробництва ліпідних наноструктур і функціональних матеріалів для харчової, фармацевтичної промисловостей та сільського господарства.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Implementation of the principle of discrete-pulse energy input to creation of nanotechnologies for food industry // Sciense and innovation. 2016. Vol. 12; Influence of technological parameters on the degree of enzymatic hydrolysis of high-protein products // Ukrainian Food J. 2019. Vol. 8 (співавт.); Кавітаційні технології для виробництва нанопрепаратів. К., 2020 (співавт.); Cavitation technology for intensification of plant raw materials extraction // Food Science & Technology. 2023. Vol. 17 (співавт.); Вивчення процесу екстрагування рослинної сировини в проточному кавітаційному змішувачі статичного типу // Теплофізика і теплоенергетика. 2024. Т. 46, № 2 (співавт.).