Іоргачова Катерина Георгіївна
Визначення і загальна характеристика
ІОРГАЧО́ВА Катерина Георгіївна (15. 02. 1958, м. Помічна Добровеличків. р-ну Кіровогр. обл.) — фахівець у галузі технології кондитерських виробів. Доктор технічних наук (2005), професор (2005). Заслужений діяч науки і техніки України (2013). Державна премія України в галузі науки і техніки (2016). Закін. Одес. технол. інститут харчової промисловості (1980), де відтоді й працює (нині академія харч. технологій): від 2003 — завідувач кафедри технології хліба, кондитер., макарон. виробів і харчоконцентратів. Досліджує фіз.-хім. основи структуроутворення кондитер. мас, вивчає рослинну сировину як джерело біологічно актив. речовин, розробляє біотехнол. методи регулювання її функціонально-технол. властивостей і створення сучас. технологій кондитер. виробів функціонал. призначення.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Функціональні продукти. О., 2003 (співавтор); Совершенствование ассортимента мучных кондитерских изделий // Хлібопекар. і кондитер. пром-сть України. 2006. № 2; Композиции из основного и нетрадиционного мучного сырья для оптимизации потребительских свойств кондитерских изделий // Зб. наук. пр. Одес. академії харч. технологій. 2008. Т. 1, вип. 34; Современные тенденции в производстве кондитерских изделий // Харч. наука і технологія. 2009. № 1.