Розмір шрифту

A

Гончаренко Борис Миколайович

ГОНЧАРЕ́НКО Борис Микола­йович (28. 04. 1938, с. Маків Дунаєвец. р-ну Камʼянець-Поділ., нині Хмельн. обл.) — фахівець у галузі автоматизації процесів харчових технологій. Доктор технічних наук (1993), професор (1996). Закін. Київ. технол. ін­ститут харчової промисловості (1961), де від­тоді й працює (нині Нац. університет харч. технологій): від 1995 — професор кафедри автоматизації та компʼютерно-інтегров. технологій. Працює над про­блемами автоматизації процесів пакува­н­ня та автоматич. ви­значе­н­ня технол. показників і якості сировини для харч. виробництва. Під керівництвом Г. роз­роблено та впроваджено у виробництво автоматич. приладоаналітич. комплекс ви­значе­н­ня кислот. числа олії соняшник. насі­н­ня, а також за його участі — автоматиз. систему екс­прес-аналізу якості картоплі.

Пр.: Automatizacion de los prozesos de producsion de azucar. Habana, 1978; Повышение эф­фективности методов определения технологических показателей сырья для пищевых производств. К., 1992; Про автоматизацію роз­рахунку якості та вартості партії картоплі, що при­ймається // Наук. пр. Укр. університету харч. технологій. 2001. № 10 (спів­автор); Цифрові системи керува­н­ня: Навч. посіб. К., 2004 (спів­автор); Електроніка та мікросхемотехніка: Навч. посіб. К., 2004 (спів­автор).

А. П. Ла­данюк

Додаткові відомості

Основні праці
Automatizacion de los prozesos de producsion de azucar. Habana, 1978; Повышение эффективности методов определения технологических показателей сырья для пищевых производств. К., 1992; Про автоматизацію розрахунку якості та вартості партії картоплі, що приймається // Наук. пр. Укр. університету харч. технологій. 2001. № 10 (співавтор); Цифрові системи керування: Навч. посіб. К., 2004 (співавтор); Електроніка та мікросхемотехніка: Навч. посіб. К., 2004 (співавтор).
Іконка PDF Завантажити статтю

Інформація про статтю


Автор:
Статтю захищено авторським правом згідно з чинним законодавством України. Докладніше див. розділ Умови та правила користування електронною версією «Енциклопедії Сучасної України»
Дата останньої редакції статті:
груд. 2006
Том ЕСУ:
6
Дата виходу друком тому:
Тематичний розділ сайту:
Людина
Ключове слово:
фахівець у галузі автоматизації процесів харчових технологій
EMUID:ідентифікатор статті на сайті ЕСУ
30838
Вплив статті на популяризацію знань:
загалом:
43
сьогодні:
1
Дані Google (за останні 30 днів):
  • кількість показів у результатах пошуку: 1
  • середня позиція у результатах пошуку: 1
  • переходи на сторінку: 1
  • частка переходів (для позиції 1):
Бібліографічний опис:

Гончаренко Борис Миколайович / А. П. Ладанюк // Енциклопедія Сучасної України [Електронний ресурс] / редкол. : І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк [та ін.] ; НАН України, НТШ. – Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2006. – Режим доступу: https://esu.com.ua/article-30838.

Honcharenko Borys Mykolaiovych / A. P. Ladaniuk // Encyclopedia of Modern Ukraine [Online] / Eds. : I. М. Dziuba, A. I. Zhukovsky, M. H. Zhelezniak [et al.] ; National Academy of Sciences of Ukraine, Shevchenko Scientific Society. – Kyiv : The NASU institute of Encyclopedic Research, 2006. – Available at: https://esu.com.ua/article-30838.

Завантажити бібліографічний опис

ВСІ СТАТТІ ЗА АБЕТКОЮ

Нагору нагору