Васюкова Ганна Тимофіївна
ВАСЮКО́ВА Ганна Тимофіївна (12. 12. 1952, м. Красногорівка Мар’їн. р-ну Сталін., нині Донец. обл.) — інженер-технолог. Доктор технічних наук (1996), професор (1997). Закін. Донец. інститут рад. торгівлі (1976), де й працювала (нині Донец. університет економіки і торгівлі): від 1997 — проф.; від 2002 — в Нац. аграр. університеті (Київ): завідувач кафедри технологій переробки продукції тваринництва і рибництва. Досліджує проблеми громад. харчування і харчової промисловості.
Пр.: Новые виды продукции из рыбных фаршей // Рыбное хозяйство. Москва, 1989. № 11; Использование зародыша пшеницы при производсте кисломолочных продуктов // Вопр. питания. 1996. № 3 (співавтор); Харчові продукти з імуностимулюючими властивостями // Обладнання та технології харч. вироб-в. 1998. Вип. 1 (співавтор); Повышение качества комбинированных белковых продуктов. Д., 2001; Копчение маринованной рыбы. К., 2003 (співавтор).
Н. В. Прусс
Основні праці
Новые виды продукции из рыбных фаршей // Рыбное хозяйство. Москва, 1989. № 11; Использование зародыша пшеницы при производсте кисломолочных продуктов // Вопр. питания. 1996. № 3 (співавтор); Харчові продукти з імуностимулюючими властивостями // Обладнання та технології харч. вироб-в. 1998. Вип. 1 (співавтор); Повышение качества комбинированных белковых продуктов. Д., 2001; Копчение маринованной рыбы. К., 2003 (співавтор).