Винникова Людмила Григорівна
ВИ́ННИКОВА Людмила Григорівна (20. 07. 1943, м. Степанаван, Вірменія) — інженер-технолог. Доктор технічних наук (1992), професор (1994). Заслужений діяч науки і техніки України (2004). Державна премія України в галузі науки і техніки (2002). Закін. Одес. інститут харч. і холодил. промисловості (1965). Відтоді працює в Одес. академії харч. технологій: від 1989 — завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів. Авторка концепції взаємодії розчинних і нерозчинних полісахаридів з білками тварин. походження. Запропонувала модель процесу структуроутворення у м’ясо-рослинних сумішах, що стала теор. основою для створення нових видів харч. продуктів.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Функции пищевых волокон в формировании физико-химических свойств и структуры экструдированных продуктов // Изв. вузов. Пищевая технология. 1992. № 5–6; Влияние полисахаридов на состояние воды в мясе // Биофизика. 1993. № 38, вып. 3 (співавтор); Структуроутворення в гетерогенних м’ясних системах з полісахаридами // Пр. Одес. академії харч. технологій. 1994. Вип. 15; Теорія і практика переробки м’яса: Навч. посіб. Ізмаїл, 2000; Технология мяса и мясных продуктов: Учеб. К., 2004.