Лисюк Галина Михайлівна
ЛИСЮ́К Галина Михайлівна (11. 10. 1946, с. Луговоє Тамбов. обл., РФ) — фахівець у галузі харчової промисловості. Д-р. тех. н. (1990), професор (1991). Закін. Моск. технол. інститут харчової промисловості (1968). Працювала у Кемеров. технол. інституті харчової промисловості (РФ, 1972–90): завідувач кафедри технології бродил. вироб-в (1976–85), каф. біотехнології (1985–90); від 1990 — у Харків. університеті харчування та торгівлі: завідувач кафедри технології кондитер. і хлібопекар. виробництва (1991–96), каф. заг. технології харч. вироб-в (1996–2001), каф. технології хліба, кондитер., макарон. виробів і харчоконцентратів (2001–13), від 2013 — проф. цієї каф. Основний напрям наукових досліджень — удосконалення технології харч. продуктів з рослин. сировини (хлібобулоч. виробів, солоду, пива). Для вирішення приклад. проблем у галузі харч. біотехнології запропонувала оригін. засоби використання лазер. техніки, мембран. технології, сорбцій. методів.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Исследование особенностей сбраживания пивного сусла смесями отдельных рас пивных дрожжей // Пробл. создания продуктов питания для населения Кузбасса: Межвуз. сб. науч. тр. 1981. Вып. 1; Снижение концентрации диацетила в пиве // Пищевая пром-сть. 1989. № 5 (співавт.); Технологічні розрахунки для хлібопекарської, кондитерської, макаронної та харчоконцентратної промисловості. Х., 2008 (співавт.); Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів: Навч. посіб. С., 2009 (співавт.); Технологія борошняних кондитерських виробів з використанням ядра соняшникового насіння. Х., 2009 (співавт.); Нові напрями використання вторинних продуктів переробки винограду у виробництві борошняних виробів. Х., 2011 (співавт.).