Малюк Людмила Петрівна
МАЛЮ́К Людмила Петрівна (23. 01. 1949, с. Ілдеряково, Татарстан, РФ) — фахівець у галузі технології продуктів харчування та готельно-ресторанної справи. Дружина Г. Малюка. Доктор технічних наук (1995), професор (1996). Закін. Харків. інститут громад. харчування (1972). Працювала на кер. посадах у системі громад. харчування Міністерства торгівлі УРСР у Харкові (1972–85); від 1986 — у Харків. університеті харчування і торгівлі: від 1995 — завідувач кафедри готел. і ресторан. бізнесу, декан інж.-технол. факультету (1996–98). Наукові дослідження: теор. та практ. аспекти збереження біологічно актив. речовин плодоовоч. сировини під час її переробки; розроблення галуз. нормат. документації та інновац. технологій для потреб індустрії гостинності, вдосконалення стандартизації та сертифікації послуг, упр. якістю та безпекою продукції готельно-ресторан. господарства; сервісологія.
Пр.: Токсичні речовини у харчових продуктах та методи їх визначення: Підруч. К., 2007; Сервісологія: Підруч. Х., 2011; Концептуальні принципи формування стандартів сервісу в ресторанному бізнесі. Х., 2011; Організація обслуговування напоями: Навч. посіб. Х., 2014; Технологія напоїв: Навч. посіб. Х., 2014; Технології продуктів харчування з підвищеним вмістом біологічно активних речовин на основі плодів та ягід. Х., 2014 (усі — співавт.).
В. М. Михайлов
Основні праці
Токсичні речовини у харчових продуктах та методи їх визначення: Підруч. К., 2007; Сервісологія: Підруч. Х., 2011; Концептуальні принципи формування стандартів сервісу в ресторанному бізнесі. Х., 2011; Організація обслуговування напоями: Навч. посіб. Х., 2014; Технологія напоїв: Навч. посіб. Х., 2014; Технології продуктів харчування з підвищеним вмістом біологічно активних речовин на основі плодів та ягід. Х., 2014 (усі — співавт.).