Моргун Валентина Олексіївна
МОРГУ́Н Валентина Олексіївна (20. 05. 1939, ст. Желанна, нині смт Желанне Ясинуват. р-ну Донец. обл. — 08. 08. 2011, Одеса) — фахівець у галузі борошномельно-круп’яної промисловості. Доктор технічних наук (1999), професор (2000). Закін. Одес. технол. інститут (1961), де відтоді й працювала (нині академія харч. технологій): 1992–2011 — завідувач кафедри технології переробки зерна. Наукові дослідження: рац. використання природ. ресурсів зерн. культур під час перероблення їх у борошно та крупу; розширення асортименту готової продукції, підвищення її харч. цінності; розроблення технологій виробництва пластифіков. зерн. продуктів швидкого приготування.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Улучшение хлебопекарных качеств муки. К., 1991; Наукові основи і технологія переробки зерна: Підруч. О., 2001 (співавт.); Роль качественных показателей зерна при производстве муки // Хранение и переработка зерна. 2006. № 5; Дослідження взаємозв’язку режимів роботи крупоутворюючих систем і питомих енерговитрат на подрібнення // Наук. пр. Одес. академії харч. технологій. 2009. Вип. 36 (співавт.); Вплив режимів підготовки зерна гречки на якість крупи // Там само. 2010. Вип. 38 (співавт.); Композиційні мучні суміші із різних зернових культур — цінна сировина для хлібопекарства // Зерн. продукти і комбікорми. 2010. № 3 (співавт.).
Рекомендована література
- Моргун Валентина Алексеевна: [Некролог] // Хранение и переработка зерна. 2011. № 8.