Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі
«ПРОГРЕСИ́ВНІ ТЕ́ХНІКА ТА ТЕХНОЛО́ГІЇ ХАРЧОВИ́Х ВИРОБНИ́ЦТВ РЕСТОРА́ННОГО ГОСПОДА́РСТВА І ТОРГІ́ВЛІ» — збірник наукових праць. Заснований 2005 Харківським університетом харчування та торгівлі. Від 2021 видавець — Державний біотехнологічний університет (Харків). Друкують двічі на рік накладом 100 примірників. Матеріали вміщують українською, англійською, німецькою, французькою, російською мовами. Публікують статті з прогресивних технологій продуктів харчування, удосконалення процесів та апаратів харчових виробництв. Розглядають фізико-хімічні та математичні методи дослідження харчових продуктів, результати товарознавчих досліджень та експертизи, а також питання підвищення якості продуктів харчування і непродовольчих товарів. Головний редактор — О. Черевко (від 2005).