ЕНЦИКЛОПЕДІЯ
СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ
Encyclopedia of Modern Ukraine

Розмір шрифту

A

Лисюк Галина Михайлівна

ЛИСЮ́К Галина Михайлівна (11. 10. 1946, с. Луговоє Тамбов. обл., РФ) — фахівець у галузі харчової промисловості. Д-р. тех. н. (1990), професор (1991). Закін. Моск. технол. інститут харчової промисловості (1968). Працювала у Кемеров. технол. інституті харчової промисловості (РФ, 1972–90): завідувач кафедри технології бродил. вироб-в (1976–85), каф. біо­технології (1985–90); від 1990 — у Харків. університеті харчування та торгівлі: завідувач кафедри технології кон­дитер. і хлібопекар. виробництва (1991–96), каф. заг. технології харч. вироб-в (1996–2001), каф. технології хліба, кондитер., макарон. виробів і харчоконцентратів (2001–13), від 2013 — проф. цієї каф. Основний напрям наукових досліджень — удосконалення технології харч. продуктів з рослин. сировини (хлібобулоч. виробів, солоду, пива). Для вирішен­ня приклад. проблем у галузі харч. біотехнології запропонувала оригін. засоби використання лазер. техніки, мембран. тех­нології, сорб­­цій. методів.

Додаткові відомості

Основні праці
Исследование особенностей сбраживания пивного сусла смесями отдельных рас пивных дрожжей // Пробл. создания продуктов питания для населения Кузбасса: Межвуз. сб. науч. тр. 1981. Вып. 1; Снижение концентра­ции диацетила в пиве // Пищевая пром-сть. 1989. № 5 (спів­авт.); Технологічні розрахунки для хлібопекарської, кондитерської, макаронної та харчоконцентратної промисловості. Х., 2008 (спів­авт.); Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів: Навч. посіб. С., 2009 (спів­авт.); Технологія борошняних кондитерських виробів з використанням ядра соняшникового насіння. Х., 2009 (спів­авт.); Нові напря­ми використання вторинних продуктів переробки винограду у виробництві борошняних виробів. Х., 2011 (спів­авт.).
Іконка PDF Завантажити статтю

Інформація про статтю


Автор:
Статтю захищено авторським правом згідно з чинним законодавством України. Докладніше див. розділ Умови та правила користування електронною версією «Енциклопедії Сучасної України»
Дата останньої редакції статті:
груд. 2016
Том ЕСУ:
17
Дата виходу друком тому:
Тематичний розділ сайту:
Людина
Ключове слово:
фахівець у галузі харчової промисловості
EMUID:ідентифікатор статті на сайті ЕСУ
55024
Вплив статті на популяризацію знань:
41
Бібліографічний опис:

Лисюк Галина Михайлівна / О. В. Самохвалова // Енциклопедія Сучасної України [Електронний ресурс] / редкол. : І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк [та ін.] ; НАН України, НТШ. – Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2016. – Режим доступу: https://esu.com.ua/article-55024.

Lysiuk Halyna Mykhailivna / O. V. Samokhvalova // Encyclopedia of Modern Ukraine [Online] / Eds. : I. М. Dziuba, A. I. Zhukovsky, M. H. Zhelezniak [et al.] ; National Academy of Sciences of Ukraine, Shevchenko Scientific Society. – Kyiv : The NASU institute of Encyclopedic Research, 2016. – Available at: https://esu.com.ua/article-55024.

Завантажити бібліографічний опис

Бергер
Людина  |  Том 2  |  2003
Ю. Г. Розов
Міхелєв
Людина  |  Том 21  |  2019
В. І. Дробот
Некрасов
Людина  |  Том 23  |  2021
Ф. Ф. Гладкий
ВСІ СТАТТІ ЗА АБЕТКОЮ

Нагору нагору