ЕНЦИКЛОПЕДІЯ
СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ
Encyclopedia of Modern Ukraine

Розмір шрифту

A

Дорохович Антонелла Миколаївна

ДОРОХО́ВИЧ Антонелла Миколаївна (23. 10. 1933, ст. Ясинувата, нині місто Донецької обл. — 23. 09. 2023) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1989), професор (1991). Закінчила Московський технологічний інститут харчової промисловості (1956). Працювала викладачем Київського технікуму харчової промисловості (1957–60); на Київській кондитерській фабриці (1960–64); від 1964 — у Національному університеті харчових технологій (Київ): від 1989 — професор кафедри технологій хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів (нині кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів). Розробляла теоретичні основи технологій борошняних кондитерських виробів.

Додаткові відомості

Основні праці
Использование нетрадиционного сырья в кондитерской промышленности. К., 1989 (співавтор); Застосування екструзії у виробництві нових харчових продуктів. К., 1995 (співавтор); Розробка продуктів екструзійної технології з використанням пророщеного зерна. К., 1996 (співавтор); Технологічні інструкції на борошняні кондитерські вироби. К., 1997; Особливості процесу випікання заварного пряника з начинкою // Хлібопекар. і кондитер. пром-сть України. 2006. № 4 (співавтор); Хімічний склад харчового продукту, що відповідає вимогам геродієтетики // Проблемы старения и долголетия. 2016. № 2 (співавтор); Цукри, цукрозамінники, підсолоджувачі та їх використання при виробництві кондитерських виробів // Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі. К., 2017; Оптимізація рецептурного складу желейного мармеладу з пониженим вмістом цукру // Наукові праці Національного університету харчових технологій. 2018. Т. 24, № 4 (співавтор).
Іконка PDF Завантажити статтю

Інформація про статтю


Автор:
Статтю захищено авторським правом згідно з чинним законодавством України. Докладніше див. розділ Умови та правила користування електронною версією «Енциклопедії Сучасної України»
Дата останньої редакції статті:
жовт. 2023
Том ЕСУ:
8
Дата виходу друком тому:
Тематичний розділ сайту:
Людина
Ключове слово:
фахівець у галузі харчових технологій
EMUID:ідентифікатор статті на сайті ЕСУ
21011
Вплив статті на популяризацію знань:
136
Бібліографічний опис:

Дорохович Антонелла Миколаївна / Т. В. Бондаренко // Енциклопедія Сучасної України [Електронний ресурс] / редкол. : І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк [та ін.] ; НАН України, НТШ. – Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2008, оновл. 2023. – Режим доступу: https://esu.com.ua/article-21011.

Dorokhovych Antonella Mykolaivna / T. V. Bondarenko // Encyclopedia of Modern Ukraine [Online] / Eds. : I. М. Dziuba, A. I. Zhukovsky, M. H. Zhelezniak [et al.] ; National Academy of Sciences of Ukraine, Shevchenko Scientific Society. – Kyiv : The NASU institute of Encyclopedic Research, 2008, upd. 2023. – Available at: https://esu.com.ua/article-21011.

Завантажити бібліографічний опис

Єгоров
Людина  |  Том 9  |  2017
Л. В. Капрельянц
Ємельянова
Людина  |  Том 9  |  2009
Т. В. Бондаренко
Єресько
Людина  |  Том 9  |  2024
О. Ф. Льодова
ВСІ СТАТТІ ЗА АБЕТКОЮ

Нагору нагору