Дорохович Антонелла Миколаївна
ДОРОХО́ВИЧ Антонелла Миколаївна (23. 10. 1933, ст. Ясинувата, нині місто Донецької обл. — 23. 09. 2023) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1989), професор (1991). Закінчила Московський технологічний інститут харчової промисловості (1956). Працювала викладачем Київського технікуму харчової промисловості (1957–60); на Київській кондитерській фабриці (1960–64); від 1964 — у Національному університеті харчових технологій (Київ): від 1989 — професор кафедри технологій хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів (нині кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів). Розробляла теоретичні основи технологій борошняних кондитерських виробів.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Использование нетрадиционного сырья в кондитерской промышленности. К., 1989 (співавтор); Застосування екструзії у виробництві нових харчових продуктів. К., 1995 (співавтор); Розробка продуктів екструзійної технології з використанням пророщеного зерна. К., 1996 (співавтор); Технологічні інструкції на борошняні кондитерські вироби. К., 1997; Особливості процесу випікання заварного пряника з начинкою // Хлібопекар. і кондитер. пром-сть України. 2006. № 4 (співавтор); Хімічний склад харчового продукту, що відповідає вимогам геродієтетики // Проблемы старения и долголетия. 2016. № 2 (співавтор); Цукри, цукрозамінники, підсолоджувачі та їх використання при виробництві кондитерських виробів // Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі. К., 2017; Оптимізація рецептурного складу желейного мармеладу з пониженим вмістом цукру // Наукові праці Національного університету харчових технологій. 2018. Т. 24, № 4 (співавтор).