Бризгін Михайло Іванович
Визначення і загальна характеристика
БРИ́ЗГІН Михайло Іванович (31. 05. 1913, м. Сарапул, Удмуртія, Росія) — хімік-технолог. Кандидат економічних наук (1965). Державна премія УРСР в галузі науки і техніки (1979). Учасник 2-ї світової війни. Закін. Ленінгр. інститут інж. молоч. промисловості (1934), ВПШ при ЦК ВКП(б) (1941). Від 1944 — у Києві: на парт. роботі, у Міністерстві промисловості м’ясних і молоч. продуктів УРСР: заст. міністра (1950–53), нач. Гол. упр. маслороб. та сиророб. промисловості (1953–57); нач. Упр. м’ясної та молоч. промисловості Київ. екон. адм. р-ну УРСР Ради нар. господарства (1957–62); дир. Укр. НДІ м’ясної та молоч. промисловості (нині Технол. інститут молока та м’яса УААН, 1962–76). Наукові дослідження — екон. ефективність комплекс. переробки молока, виробництво сиру.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Использование сухих веществ молока при производстве сыра // Молоч. пром-сть. 1969. № 2; Созревание мягкого сыра, выработанного из подсгущенного молока // Там само. № 5; Исследование кинетики кристаллизации молочного жира // Там само. 1973. № 5 (співавтор).