Лебська Тетяна Костянтинівна
ЛЕ́БСЬКА Тетяна Костянтинівна (20. 05. 1947, м. Казань, Татарстан, РФ) — фахівець у галузі харчових технологій. Канд. біол. (1985), д-р тех. (2009) н., професор (2009). Закін. Казан. університет (1971). Відтоді працювала у Поляр. НДІ рибного господарства та океанографії (м. Мурманськ, РФ): 1985–2003 — зав. лаб. біохімії гідробіонтів; 2004–05 — професор кафедри експертизи харч. товарів Київ. торг.-екон. університету; від 2005 — у Нац. університеті біоресурсів і природокористування України (Київ): від 2010 — завідувач кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів. Наукові дослідження: комплексні технології перероблення гідробіонтів для виготовлення харч., вет. і тех. продукції; інновац. технології харч. продуктів функціонал. призначення на основі прісновод. риб України.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Химический состав и биохимические свойства гидробионтов прибрежной зоны Баренцева и Белого морей. Мурманск, 1998; Биохимические особенности и аспекты технологии Баренцевоморского огурца Cucumaria frondosa. Мурманск, 2001; Технология рыбы и рыбных продуктов. Москва, 2010 (співавт.); Біологічно активна добавка «Сквамарин». Особливості хімічного складу і перспективи використання // Товари і ринки. 2010. № 1; Технологія галузі: Навч.-метод. посіб. Ч. 1. К., 2012.