Розмір шрифту

A

Кігель Наталія Федорівна

КІ́ГЕЛЬ Наталія Федорівна (16. 12. 1951, м. Дубно Рівнен. обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (2004). Премія УААН «За видатні досягне­н­ня в аграр. науці» (1999). Закін. Київський університет (1974). Від 1975 працювала в Ін­ституті мікробіо­логії і вірусології АНУ; від 1993 — завідувач від­ділу біо­технологій Технол. ін­ституту молока та мʼяса НААНУ (обидва — Київ). Ви­вчає фізіологію, біо­хімію і систематику молочно-, пропіоновокислих, біфідобактерій, мікрококів та ін. груп мікроорганізмів, необхідних для пере­робки молоч. і мʼясної сировини, бактеріофаги заквашувал. мікрофлори; роз­робляє технології заквашувал. препаратів для виробництва традиц. та функціон. молоч. продуктів, твердих сирів і ферментов. мʼясних виробів.

Пр.: Заквасочные культуры для ферментирован­ных молочных продуктов: основные свойства и виды // Молочна пром-сть. 2005. № 1; Вплив бактеріальних препаратів на смако-ароматичні властивості сировʼялених ковбас // ВАН. 2007. № 7 (спів­автор); Викори­ста­н­ня бактеріальних препаратів Lactobacillis casei у виробництві функціональних продуктів // Там само. 2008. № 6 (спів­автор); Дослідже­н­ня кількісного та якісного складу мікрофлори ферментованих мʼясних продуктів не­промислового виробництва // Там само. 2009. № 6 (спів­автор); Кефір: сучасний по­гляд на мікрофлору та технологію // Молокопереробка. 2010. № 7(58) (спів­автор).

І. О. Романчук

Додаткові відомості

Основні праці
Заквасочные культуры для ферментированных молочных продуктов: основные свойства и виды // Молочна пром-сть. 2005. № 1; Вплив бактеріальних препаратів на смако-ароматичні властивості сиров’ялених ковбас // ВАН. 2007. № 7 (співавтор); Використання бактеріальних препаратів Lactobacillis casei у виробництві функціональних продуктів // Там само. 2008. № 6 (співавтор); Дослідження кількісного та якісного складу мікрофлори ферментованих м’ясних продуктів непромислового виробництва // Там само. 2009. № 6 (співавтор); Кефір: сучасний погляд на мікрофлору та технологію // Молокопереробка. 2010. № 7(58) (співавтор).
Іконка PDF Завантажити статтю

Інформація про статтю


Автор:
Статтю захищено авторським правом згідно з чинним законодавством України. Докладніше див. розділ Умови та правила користування електронною версією «Енциклопедії Сучасної України»
Дата останньої редакції статті:
груд. 2013
Том ЕСУ:
13
Дата виходу друком тому:
Тематичний розділ сайту:
Людина
Ключове слово:
фахівець у галузі харчових технологій
EMUID:ідентифікатор статті на сайті ЕСУ
6777
Вплив статті на популяризацію знань:
загалом:
54
сьогодні:
1
Бібліографічний опис:

Кігель Наталія Федорівна / І. О. Романчук // Енциклопедія Сучасної України [Електронний ресурс] / редкол. : І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк [та ін.] ; НАН України, НТШ. – Київ: Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2013. – Режим доступу: https://esu.com.ua/article-6777.

Kihel Nataliia Fedorivna / I. O. Romanchuk // Encyclopedia of Modern Ukraine [Online] / Eds. : I. М. Dziuba, A. I. Zhukovsky, M. H. Zhelezniak [et al.] ; National Academy of Sciences of Ukraine, Shevchenko Scientific Society. – Kyiv : The NASU institute of Encyclopedic Research, 2013. – Available at: https://esu.com.ua/article-6777.

Завантажити бібліографічний опис

Єгоров
Людина  |  Том 9  |  2025
Л. В. Капрельянц
Ємельянова
Людина  |  Том 9  |  2009
Т. В. Бондаренко
Єресько
Людина  |  Том 9  |  2024
О. Ф. Льодова
ВСІ СТАТТІ ЗА АБЕТКОЮ

Нагору нагору