Нєміріч Олександра Володимирівна
НЄМІ́РІЧ Олександра Володимирівна (10. 12. 1966, м. Усольє-Сибірське Іркут. обл., РФ) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (2019), професор (2021). Закін. Харків. інститут громад. харчування (1989), де 1990–2012 й працювала (нині Харків. університет харчування та торгівлі): від 2003 — доцент кафедри технології хліба, кондитер., макарон. виробів і харчоконцентратів; від 2012 — у Нац. університеті харч. технологій (Київ): від 2018 — завідувач кафедри технології ресторан. і аюрведич. продукції. Наукові дослідження: розроблення технологій ресторан. і аюрведич. кулінар. продукції з використанням поліфункціонал. напівфабрикатів та інновац. інгредієнтів.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Технологія борошняних, кондитерських і хлібобулочних виробів. С., 2009; Українська кухня. Х., 2012; Основи наукових досліджень і технічної творчості. Х., 2014; Вплив овочевих порошків на властивості млинчикового тіста і напівфабрикату // Eastern-European J. of Enterprise Technologies. Ecology. Technology and equipment of food production. 2015. № 10; Дослідження відновлюючої та емульгуючої здатностей овочевих і фруктових порошків // Сх.-Європ. журн. передових технологій. 2015. № 3/10 (усі — співавт.).