ЕНЦИКЛОПЕДІЯ
СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ
Encyclopedia of Modern Ukraine

Розмір шрифту

A

Ковбаса Володимир Миколайович

КОВБАСА́ Володимир Миколайович (06. 02. 1954, с. Требухів Бровар. р-ну Київ. обл.) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1998), професор (2000). Державна премія України в галузі науки і техніки (2016). Закін. Київ. технол. інститут харчової промисловості (1976). Працював на виробництві. Від 1981 — у Нац. університеті харч. технологій (Київ): від 1998 — декан факультету технології бродил. і хлібопекар. виробів, від 2001 — проректор з навч.-вихов., від 2008 — з наукової роботи, водночас від 2005 — завідувач кафедри технології хліба, кондитер., макарон. виробів, харч. концентратів. Розробляє технології виробництва харч. концентратів підвищених харч. та біол. цінностей, дит. і лікув.-профілакт. призначення на основі зерн. сировини.

Пр.: Системний підхід до технологій борошняних кондитерських виробів спеціального призначення та критерій оптимізації // Наук. пр. Одес. академії харч. технологій. 2008. Т. 1, вип. 34; К вопросу о сроках хранения картофельных чипсов // Вісн. Харків. університету. 2008. № 74; Зміна якості продуктів високотемпературної ко-екструзії при зберіганні та шляхи її стабілізації // Хлібопекар. і кондитер. пром-сть. 2009. № 6; Екструзійні картоплепродукти з використанням різних видів зернових // Наук. пр. Нац. університету харч. технологій. К., 2009. Вип. 28; Дослідження комплексоутворення плюмбуму (ІІ) з лейцином // Там само. 2010. Вип. 29.

Т. В. Бондаренко

Основні праці

Системний підхід до технологій борошняних кондитерських виробів спеціального призначення та критерій оптимізації // Наук. пр. Одес. академії харч. технологій. 2008. Т. 1, вип. 34; К вопросу о сроках хранения картофельных чипсов // Вісн. Харків. університету. 2008. № 74; Зміна якості продуктів високотемпературної ко-екструзії при зберіганні та шляхи її стабілізації // Хлібопекар. і кондитер. пром-сть. 2009. № 6; Екструзійні картоплепродукти з використанням різних видів зернових // Наук. пр. Нац. університету харч. технологій. К., 2009. Вип. 28; Дослідження комплексоутворення плюмбуму (ІІ) з лейцином // Там само. 2010. Вип. 29.

завантажити статтю

Інформація про статтю


Автор:
Авторські права:
Cтаттю захищено авторським правом згідно з чинним законодавством України. Докладніше див. розділ Умови та правила користування електронною версією «Енциклопедії Сучасної України»
Том ЕСУ:
13-й
Дата виходу друком тому:
Дата останньої редакції статті:
2017
Тематичний розділ сайту:
Ключове слово:
EMUIDідентифікатор статті на сайті ЕСУ
7269
Вплив статті на популяризацію знань:
168

Ковбаса Володимир Миколайович / Т. В. Бондаренко // Енциклопедія Сучасної України [Електронний ресурс] / Редкол. : І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк [та ін.] ; НАН України, НТШ. – К. : Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2013. – Режим доступу : https://esu.com.ua/article-7269. – Останнє поновлення : 2017.

Kovbasa Volodymyr Mykolaiovych / T. V. Bondarenko // Encyclopedia of Modern Ukraine [Online] / Eds. : I. М. Dziuba, A. I. Zhukovsky, M. H. Zhelezniak [et al.] ; National Academy of Sciences of Ukraine, Shevchenko Scientific Society. – Kyiv : The NASU institute of Encyclopedic Research, 2013. – Available at : https://esu.com.ua/article-7269. – Last update : 2017.

Завантажити бібліографічний опис

Схожі статті

Мелетьєв
Людина  |  Том 20  |  2018
В. О. Маринченко
Кігель
Людина  |  Том 13  |  2013
І. О. Романчук
Кисла
Людина  |  Том 13  |  2013
Т. В. Бондаренко

ВСІ СТАТТІ ЗА АБЕТКОЮ

Нагорунагору