ЕНЦИКЛОПЕДІЯ
СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ
Encyclopedia of Modern Ukraine

Ковбаса Володимир Миколайович

КОВБАСА́ Володимир Миколайович (06. 02. 1954, с. Требухів Бровар. р-ну Київ. обл.) – фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1998), професор (2000). Державна премія України в галузі науки і техніки (2016). Закін. Київ. технол. інститут харчової промисловості (1976). Працював на виробництві. Від 1981 – у Нац. університеті харч. технологій (Київ): від 1998 – декан факультету технології бродил. і хлібопекар. виробів, від 2001 – проректор з навч.-вихов., від 2008 – з наукової роботи, водночас від 2005 – завідувач кафедри технології хліба, кондитер., макарон. виробів, харч. концентратів. Розробляє технології виробництва харч. концентратів підвищених харч. та біол. цінностей, дит. і лікув.-профілакт. призначення на основі зерн. сировини.

Пр.: Системний підхід до технологій борошняних кондитерських виробів спеціального призначення та критерій оптимізації // Наук. пр. Одес. академії харч. технологій. 2008. Т. 1, вип. 34; К вопросу о сроках хранения картофельных чипсов // Вісн. Харків. університету. 2008. № 74; Зміна якості продуктів високотемпературної ко-екструзії при зберіганні та шляхи її стабілізації // Хлібопекар. і кондитер. пром-сть. 2009. № 6; Екструзійні картоплепродукти з використанням різних видів зернових // Наук. пр. Нац. університету харч. технологій. К., 2009. Вип. 28; Дослідження комплексоутворення плюмбуму (ІІ) з лейцином // Там само. 2010. Вип. 29.

Т. В. Бондаренко

Основні праці

Системний підхід до технологій борошняних кондитерських виробів спеціального призначення та критерій оптимізації // Наук. пр. Одес. академії харч. технологій. 2008. Т. 1, вип. 34; К вопросу о сроках хранения картофельных чипсов // Вісн. Харків. університету. 2008. № 74; Зміна якості продуктів високотемпературної ко-екструзії при зберіганні та шляхи її стабілізації // Хлібопекар. і кондитер. пром-сть. 2009. № 6; Екструзійні картоплепродукти з використанням різних видів зернових // Наук. пр. Нац. університету харч. технологій. К., 2009. Вип. 28; Дослідження комплексоутворення плюмбуму (ІІ) з лейцином // Там само. 2010. Вип. 29.

Читати у файлі PDF

Інформація про статтю

Автор:

Авторські права:

Cтаттю захищено авторським правом згідно з чинним законодавством України. Докладніше див. розділ Умови та правила користування електронною версією «Енциклопедії Сучасної України»

Бібліографічний опис:

Ковбаса Володимир Миколайович / Т. В. Бондаренко // Енциклопедія Сучасної України [Електронний ресурс] / Редкол. : І. М. Дзюба, А. І. Жуковський, М. Г. Железняк [та ін.] ; НАН України, НТШ. – К. : Інститут енциклопедичних досліджень НАН України, 2013. – Режим доступу : https://esu.com.ua/article-7269. – Останнє поновлення : 2017.

Том ЕСУ:

13-й

Дата виходу друком тому:

2013

Дата останньої редакції статті:

2017

Цитованість статті:

переглянути в Google Scholar

Для навчання:

використати статтю в Google Classroom

Тематичний розділ сайту:

Ключове слово:

EMUID (ідентифікатор статті ЕСУ):

7269

Кількість переглядів цього року:

50

Схожі статті

Єгоров
Людина  |  Том 9 | 2017
Л. В. Капрельянц
Ліпець
Людина  |  Том 17 | 2016
Н. А. Гусятинська
Загібалов
Людина  |  Том 10 | 2010
О. І. Дроздов

Нагору