Оболкіна Віра Іллівна
ОБО́ЛКІНА Віра Іллівна (10. 03. 1955, м. Шадринськ Курган. обл., РФ — 03. 06. 2020, Київ) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (2007), професор (2012). Закін. Київ. технол. інститут харчової промисловості (1977). Відтоді працювала в Укр. н.-д. і конструктор. інституті продовол. машинобудування; 2001–06 — нач. н.-д. лаб. кондитер. вироб-в НДІ харч. технологій, 2007–20 — завідувач кафедри хлібопекар., кондитер. та бродил. вироб-в Інституту післядиплом. освіти Нац. університету харч. технологій (обидва — Київ). Наукові дослідження: технологія кондитер. і хлібопекар. вироб-в.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Використання гідроколоїдів у кондитерському виробництві // Хлібопекар. і кондитер. пром-сть України. 2005. № 2; Производство кондитерских изделий на предприятиях и в цехах малой мощности: Учеб. пособ. К., 2010; Використання вторинних продуктів переробки винограду під час розробки інноваційних технологій кондитерських виробів // Обладнання та технології харч. вироб-в: Зб. наук. пр. Донец. університету економіки і торгівлі. 2013. Вип. 30; Мікробіологічні і не мікробіологічні фактори ризику для безпечності кондитерських виробів // Хлібопекар. і кондитер. пром-сть України. 2013. № 3; Розроблення технології здобного печива з поліпшеними споживчими властивостями // Харч. пром-сть. 2016. № 19; Characteristics of changes of the chemical composition of cranberry marsh in the process of obtaining puree // Ukrainian Food J. 2018. Vol. 7, № 4 (усі — співавт.).