Орлова Наталія Язепівна
ОРЛО́ВА Наталія Язепівна (08. 09. 1941, м. Крустпілс, нині у межах м. Єкабпілс, Латвія) — фахівець у галузі харчових технологій. Доктор технічних наук (1996), професор (1997). Закін. Дауґавпіл. пед. інститут (Литва, 1964), де відтоді й працювала. 1968–69 — старший науковий співробітник Інституту мікробіології і вірусології АН УРСР (Київ); від 1969 — у Київ. торг.-екон. університеті: від 1997 — професор кафедри товарознавства та експертизи продовол. товарів. Наукові дослідження: розширення асортименту, підвищення біол. цінності швидкозаморож. плодів, овочів і комбінов. напівфабрикатів; розроблення заходів із упр. якістю та безпечністю харч. продуктів.
Додаткові відомості
- Основні праці
- Товароведение продовольственных товаров. К., 1988; Теоретичні основи товарознавства продовольчих товарів: Навч. посіб. К., 1999; Заморожені плодоовочеві продукти: проблеми формування асортименту та якості. К., 2005 (співавт.); Фрукти, ягоди, овочі, гриби та продукти їхньої переробки: Підруч. К., 2013 (співавт.); Управління безпечністю та якістю швидкозамороженої плодоовочевої продукції. К., 2013 (співавт.); Вуглеводний комплекс сушених баклажанів // Товарозн. вісн.: Зб. наук. пр. К., 2015. Вип. 8 (співавт.); Структурно-механічні властивості баклажанових снеків // Прогрес. техніка та технології харч. вироб-в ресторан. господарства і торгівлі: Зб. наук. пр. Х., 2015. Вип. 1 (співавт.).